Moet je ondanks een nog sluimerende verkoudheid tóch presteren op het podium? Of lukt het je niet om dat ene nummer goed neer te zetten en heb je dat dan ook nét iets teveel geoefend?

Voor dit soort problemen kun je bij Stemcentrum Francis terecht voor een Vocal Fix; oftewel, vlak voor een optreden een boost geven aan je stem, zodat je toch met vertrouwen dat podium op kunt. Natuurlijk wel op een verantwoorde manier. Zie het als een EHBO-kit voor je stem.

Optredens staan meestal al lang van te voren gepland, er is vaak hard voor gerepeteerd en wanneer je professioneel met je stem bezig bent, verwachten mensen ook jou op het podium te zien in plaats van een stand-in of een optreden dat moet worden gecancelled.

Natuurlijk is er een grens, want je gezondheid is het belangrijkste. Maar wanneer het verantwoord is om de stem in dit geval (tijdelijk!) intensief te gebruiken met extra voorbereiding en handvatten, kan Stemcentrum Francis je met Vocal Fix nét dat steuntje in de rug geven.

Afhankelijk van de klacht of het probleem zal Vocal Fix zich met name richten op ontspanning van het strottenhoofd, om met zo min mogelijk belasting wel een draagkrachtig geluid te kunnen produceren. Verder kan bijvoorbeeld gekeken worden naar knelpunten of alternatieven. Samen kijken we waar die extra ondersteuning nodig is!

Snel aan de slag? Neem contact op voor een afspraak.