STEMCENTRUM FRANCIS OVER... AANBOD, TARIEVEN & VERGOEDINGEN SAMENWERKING & LINKS CONTACT & ROUTE

06-414 808 30

info@stemcentrumfrancis.nl

Da Costastraat 11 | 5251 LV VLIJMEN

© 2014 Stemcentrum Francis

Algemene informatie

Terug (geschiedenis) Stemcentrum Francis Contact & route Stemcentrum Francis

OVER STROTTENHOOFDMASSAGE

Manuele facilitatie van de larynx, oftewel strottenhoofdmassage, wordt binnen Stemcentrum Francis veelvuldig toegepast. Deze massage is met name binnen de stemtherapie een hulpmiddel om spierspanning in het strottenhoofdgebied te verminderen. Deze massage is ook geschikt voor mensen zonder stemproblemen, met name bij intensief stemgebruik, zoals dat bijvoorbeeld geldt voor zangers, beroepssprekers of acteurs.


De strottenhoofdmassage wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren, aangezien het een bevrijdend gevoel kan geven. Het helpt om weer terug tot de basisspanning te komen, waardoor het spreken en/of zingen (weer) gemakkelijker gaat. Het stemapparaat ontspant zich na één (of meerdere) massage(s) immers zelf.

BROK IN DE KEEL
Heb je vaak last van een propgevoel of brok in je keel? Of het gevoel dat je ‘over iets heen’ moet slikken? Groot, klein, rond, puntig; hoe omschrijf jij wat je in je keel voelt? Is het altijd aanwezig of is het ‘brok-gevoel’ ook wel eens weg? Waarschijnlijk probeer je het weg te slikken maar lukt het niet? Of misschien heb je vaak last van kriebelhoest?


Wanneer je iets herkend van bovenstaande is de kans groot dat er niet werkelijk iets in de keel zit. Er is een grote kans dat je het ‘globusgevoel’ ervaart. Er zijn verschillende oorzaken te noemen voor deze klacht, zoals bijvoorbeeld verkeerd stemgebruik, verkeerde ademhaling of stress. Het globusgevoel kan iedereen krijgen en het komt ook regelmatig voor.

Globusklachten zijn doorgaans niet ernstig, maar wel heel lastig. De klachten worden door anderen vaak als overdreven ervaren, maar je kunt er dagelijks (en misschien wel continu!) last van hebben. Strottenhoofdmassage, al dan niet in combinatie met adem- en of stemtherapie, kan een goede methode zijn dit globusgevoel te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

De strottenhoofdmassage is niet voor iedereen geschikt, indien je twijfelt of je de massage mag ondergaan neem dan vooraf contact op voor meer informatie of raadpleeg je (huis)arts.


Klik hier om naar het aanbod en de tarieven van Stemcentrum Francis te gaan