Mic Stemcentrum FrancisHet gezicht van Stemcentrum Francis ben ik, Francis Dolmans-Stahlecker. Graag stel ik mezelf even voor.

Ik ben geboren, getogen en woonachtig in Vlijmen, waar ik ook mijn praktijk aan huis heb. Ik ben getrouwd en mama van twee jongens.
Ik ben een gediplomeerd logopedist met passie voor de menselijke stem. Na eerdere opleidingen te hebben afgerond, fulltime te hebben gewerkt en veel activiteiten binnen de muziekbizz te hebben uitgevoerd, ben ik logopedie gaan studeren aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Destijds ben ik begonnen aan de studie logopedie door mijn jarenlange interesse in de (zang)stem en muziek. Ik gebruik mijn eigen stem natuurlijk ook graag! Tijdens mijn studie heb ik ook mijn certificaat voor Onderwijskunde behaald aan de Fontys Lerarenopleiding te Tilburg, wat mij onder andere inzicht heeft gegeven in onderwijs en leren in verschillende contexten. Een goede aanvulling binnen mijn werk als logopedist, trainer en coach. Door mijn specialisatie noem ik mijzelf naast logopedist, ook wel adem-/ stemtherapeut, trainer en vocal coach.
Tijdens en na mijn studie heb ik mezelf zoveel mogelijk geprobeerd te specialiseren in de richtingen adem, lichaamswerk/ ontspanning, stem, uitspraak, zang en massage. De stages tijdens mijn studie heb ik dan ook doorlopen bij meerdere gespecialiseerde logopediepraktijken. Tevens heb ik lessen stemvorming gegeven op de theateropleiding ROC-Artiest (MBO, tegenwoordig SUMMA Artiest) en lessen lichaamswerk, eigen stem en uitspraak, (koor)zang en muziek aan studenten van  de opleiding Fontys-Logopedie (HBO). Mijn afstudeerproject, onder begeleiding van Professor Philippe H. Dejonckere (Hoogleraar foniatrie, logopedie en logopedische wetenschap), was gericht op de betrouwbaarheid van een meetinstrument (GRBASI) dat binnen de stemtherapie veel wordt gebruikt.

Ervaring in het geven van adem- en stemtherapie en het behandelen van klachten met behulp van een van mijn specialisaties, manuele facilitatie van de larynx (strottenhoofdmassage), heb ik vooral opgedaan bij Grooten & Selten Stemtherapie (logopedie, stemtherapie en systemisch werk) te Arnhem. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik mijn logopedische, therapeutische, didactische vaardigheden en niet te vergeten mijn passie voor de menselijke stem wilde inzetten in een eigen praktijk.
In 2011 ben ik daarom gestart met mijn eigen gespecialiseerde praktijk ‘Stemcentrum Francis’ (voorheen Stemcentrum Mevrouw Stemband).
Al voor ik mijn eigen praktijk startte, gaf ik zo nu en dan zangles. Maar de werkzaamheden breidden zich steeds verder uit en uiteindelijk heb ik het Stemcentrum uitgebouwd tot wat het nu is: een praktijk voor logopedie, adem, stem, zang, massage en voice-over.


Mijn visie

Gezondheid en balans staan voorop. Ik heb aandacht voor de mens in zijn of haar geheel. Ik probeer tijdens de sessies in te springen op de behoefte van jou op dat moment. Ik durf dan ook af te wijken van standaard stappenplannen om zo meer maatwerk te kunnen leveren. Iedereen is anders en daarom ga ik graag samen met jou op zoek naar de beste manier van werken.

 

Met Stemcentrum Francis wil ik mijn ervaring en liefde voor de stem en alles wat daarmee samenhangt graag uitdragen!