Dat is toch iets met voeten?!?!

Nee, maar helaas weet niet iedereen wat logopedie dan wél is of wat het ongeveer inhoudt. Vaak wordt gedacht dat logopedie alleen is voor mensen die stotteren of kinderen met taal- of spraakproblemen, maar het is veel meer!
Maar wat doet een logopedist, waar werkt een logopedist en wat is de doelgroep?

Logopedie Stemcentrum Francis

WAT DOET EEN LOGOPEDIST?


Kort gezegd houdt een logopedist zich over het algemeen bezig met alle denkbare adem-, stem-, spraak-, taal-, gehoor-, eet- en drinkproblemen. Heel ruim dus.
Ook zijn er logopedisten die zangers, acteurs en beroepssprekers trainen. Zij richten zich vooral op preventie van stemproblemen.

 

WAAR WERKT EEN LOGOPEDIST?


Een logopedist kan op veel verschillende locaties werkzaam zijn.
Veel logopedisten hebben een eigen all-round praktijk, waarin ze voornamelijk de meest voorkomende logopedische stoornissen behandelen. Daarnaast zijn er ook logopedisten met een gespecialiseerde praktijk, zoals Stemcentrum Francis, of (freelance) logopedisten die vanuit een trainingsbureau werken. Als logopedist kun je ook werken in een ziekenhuis (bijvoorbeeld op de afdeling neurologie of KNO), in een verpleeghuis, op een medisch kinderdagverblijf of in het speciaal onderwijs. Op een PABO, conservatorium of acteeropleiding, bij de GGD en in het bedrijfsleven (presentatietrainingen, callcenter e.d.) kun je de logopedist ook tegenkomen.

 

DOELGROEP


Het werkgebied van een logopedist is erg breed en de doelgroep is erg groot; van pasgeborenen tot ouderen, met of zonder (logopedische) klacht. Het is een multidisciplinair beroep. Juist omdat het beroep logopedist zo breed is, moedig ik het aan om je als logopedist te specialiseren. Dit was een van de redenen om Stemcentrum Francis op te zetten.

 

Doen waar je goed in bent zorgt voor kwaliteit en niet te vergeten werkplezier!