STEMCENTRUM FRANCIS OVER... AANBOD, TARIEVEN & VERGOEDINGEN SAMENWERKING & LINKS CONTACT & ROUTE

06-414 808 30

info@stemcentrumfrancis.nl

Da Costastraat 11 | 5251 LV VLIJMEN

© 2014 Stemcentrum Francis

Algemene informatie

Terug (geschiedenis) Stemcentrum Francis Contact & route Stemcentrum Francis

FRANCIS DOLMANS-STAHLECKER

Het gezicht van Stemcentrum Francis ben ik, Francis Dolmans-Stahlecker. Graag stel ik mezelf even voor. Ik woon in de omgeving van ’s-Hertogenbosch, ben getrouwd en mama. Ik ben een gediplomeerd logopedist met passie voor de menselijke stem. Ik ben afgestudeerd aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Destijds ben ik begonnen aan de studie logopedie door mijn interesse in de (zang)stem. Tijdens mijn studie heb ik ook mijn certificaat voor Onderwijskunde behaald aan de Fontys lerarenopleiding te Tilburg. Door mijn specialisatie noem ik mijzelf ook wel adem-/ stemtherapeut.

Tijdens en na mijn studie heb ik mezelf zoveel mogelijk te specialiseren in de volgende richtingen:
adem, lichaamswerk, stem, uitspraak en zang. De stages tijdens mijn studie heb ik dan ook doorlopen bij meerdere gespecialiseerde logopediepraktijken. Tevens heb ik lessen stemvorming gegeven op de theateropleiding ROC-Artiest (MBO) en lessen lichaamswerk, eigen stem en uitspraak, (koor)zang en muziek aan studenten van Fontys-Logopedie (HBO).

Ervaring in het geven van adem- en stemtherapie en het behandelen van klachten met behulp van manuele facilitatie van de larynx, oftewel strottenhoofdmassage, heb ik vooral opgedaan bij Grooten & Selten Stemtherapie (logopedie, stemtherapie en systemisch werk) te Arnhem. Grooten & Selten Stemtherapie heeft een nauwe band met de KNO-afdeling van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en vormde voor mij een uitstekende leerschool. Ik wilde mijn logopedische, therapeutische, didactische vaardigheden en niet te vergeten mijn passie voor de menselijke stem inzetten in een eigen praktijk. Daarom ben ik gestart met mijn eigen gespecialiseerde praktijk 'Stemcentrum Francis' Logopedie, Stemtherapie en Zang.


VISIE
Gezondheid staat voorop en het is in de eerste instantie ook belangrijk dat de basis in balans is. Ik heb aandacht voor de mens in zijn geheel. Ik probeer tijdens de behandeling in te springen op de behoefte van jou op dat moment en neem daarom zo nu en dan zijpaadjes als dat nodig is. Met Stemcentrum Francis wil ik mijn ervaring en liefde voor de stem graag uitdragen, vandaar ook de slogan: