STEMCENTRUM FRANCIS OVER... AANBOD, TARIEVEN & VERGOEDINGEN SAMENWERKING & LINKS CONTACT & ROUTE

06-414 808 30

info@stemcentrumfrancis.nl

Da Costastraat 11 | 5251 LV VLIJMEN

© 2014 Stemcentrum Francis

Algemene informatie

Terug (geschiedenis) Stemcentrum Francis Contact & route Stemcentrum Francis

OVER ADEM, ONTSPANNING EN LICHAAMSWERK

Wist je dat we als baby al een buikademhaling hadden?


Soms vergeten we (door o.a. drukte, spanningen of andere oorzaken) hoe we op deze ontspannen manier kunnen ademen. De adem reageert meteen op onze gemoedstoestand.


Ademen lijkt zo vanzelfsprekend, maar velen onder ons hebben last van ademhalingsproblemen. Pas wanneer we problemen hebben met onze adem worden we vaak pas bewust van hoe de ademhaling verloopt, want ademen is in principe een onbewust proces. Bijvoorbeeld het gevoel van adem te kort, alsof je aan het einde van de zin niet genoeg lucht hebt. Of misschien merk je dat de altijd hoog ademt en daarmee ook een gespannen gevoel hebt in het schouder- en/of keelgebied. Maar je kunt ook last hebben van hyperventilatie, wat zelfs heel beangstigend kan zijn.


Hoe groot of klein je ademprobleem ook is, lastig is het zeker. Wanneer de adem namelijk verstoord is, kan dat een algeheel gespannen of onrustig gevoel geven. Je lichaam zet zich vast, je gaat op slot.


Adem en (ont)spanning zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ook lichaam en (ont)spanning. Binnen de therapie zijn waarnemen en ervaren van de adem, actief ontspannen, lichaamsbesef en zelfbewustzijn belangrijke punten. Maar ook de coördinatie tussen adem, stem en (spier)beweging speelt een grote rol.

Naast ademtherapie biedt Stemcentrum Francis ook ademtraining en ontspanningsoefeningen aan. Dus ook wanneer je in de eerste instantie geen probleem met je adem ervaart, kun je bij mij terecht. Bijvoorbeeld wanneer je meer controle over je adem wilt krijgen tijdens spreken of zingen. Of gewoon om even te ontsnappen aan de dagelijkse dingen: je hoofd leegmaken en de focus op jezelf!


Klik hier om naar het aanbod en de tarieven van Stemcentrum Francis te gaan